bouw

Tom Pollmann heeft Emma gebouwd. Hij deed ervaring op in houten scheepbouw met de restauratie van de botter BU61 die van 1974 tot 1998 aan zijn zorg was toevertrouwd. Tijdens een reis met de botter naar Denemarken maakte Tom bij toeval kennis met de reddingsboten van Colin Archer. 

Het plan was om Emma te gebruiken voor een wereldreis met Vera, zijn echtgenote. De Kiel van de Emma werd gelegd in 1999. Helaas stierf Vera in 2002. Deze tegenslag, gecombineerd met Tom’s streven naar perfectie en het grotendeels tot in detail zelf vervaardigen van onderdelen van Emma maakt dat de bouw vanaf kiellegging ongeveer 15 jaar heeft geduurd.

In 2008 heeft Emma Rosendal Emma gedoopt.

De spanten zijn gelamineerd in de werkplaats van Rien Lipke in Elburg. Kiellegging, opzetten van de spanten en een groot deel van de huid is gerealiseerd op het terrein van houthandel Wesselink Hofs te Diepenveen. Aanbrengen van het restant van de huid, legging van het dek, het breeuwen en het koperen werd gedaan bij Jachtcenter Elburg. Afwerking en interieur aan de kade van de Elburger Botterstichting. De professionele hulp die werd ingehuurd door de ‘Vrienden van de Emma’ kwam van jachtwerf Johan Prins uit Workum. Mast, blokken en luiken zijn vervaardigd bij houtzaagmolen ‘de Rat’ te IJlst. Tijdens de bouw waren met name Hugo Hazenberg, Vincent Veeger en Gert van den Burg in de gelegenheid tijd vrij te maken voor een helpende hand. Dat hebben ze dan ook gedaan. De bouw van de Emma is in beeld gebracht met de film 'Building Emma'. Je kunt deze film bekijken door op de volgende link te klikken: Building Emma

Het resultaat mag er zijn. Emma is een schip dat zijn weerga niet kent wat betreft ontwerp, gebruikt materiaal en oog voor detail en afwerking. We zijn er dan ook trots op.